Vågar jag åka Hurtigrutten i augusti!

Det ska verkligen bli roligt och intressant. Först åker vi till Bodö för att gå ombord på en stor båt. Vi tar även med oss bilen. Sen upp till Kirkenes. Om vi orkar ska vi köra tillbaka bilen ner via kustlandet i Norge och sen får vi se om det blir ner via Narvik eller ända till Bodö. Vi har ju en bekväm bil med ACC så det borde bli bra för oss komfortabelt. Ja så får man säkert se fjäll och fjordar. Det är rätt många år jag tyckt att vi skulle åka. Men alltid är det något som hindrat. I år funderar jag om katten våran är ett hinder? Vem ska sköta henne? Barnen gör det men hur och hur ofta. Jag har föreslagit att dom flyttar hit och sköter huset men möter ingen förståelse. En katt är en katt och dom klarar sig så bra. Jag har i alla fall tänkt höra med mina grannar också om dom kan joura någon morgon eller kväll. Lilla katten kan ju bli vild och det vill jag verkligen inte. Hon är så kelen och trevlig. Ja ja jag vet att jag är fjompig och fjollig men det står jag för. Om jag tar med en bild på henne ska Ni få se så himla skönt hon har det i solen.image20 Helst sover hon där natt som dag nu när det är sommar. Varför ligga inne när man har ett utehus med tak!? Ja husdjuren idag blir behandlade som små babysar och jag är inte värst. En sak har jag lärt mig, klä inte på en kisse band och ursh så hemskt om man ska klä på dom kläder också! Det gör man väl inte?

Jag har just ätit en knippe med rädisor, mums! Faktiskt var det en god idé att ha ett tunt tyg, ja det är en tunn väv som jag lagt över hela, lilla landet. Rädisorna har inte blivit angripna som dom brukar bli så knappt några blad finns kvar. Dillen ser ut att trivas och faktiskt även rödbetorna. Men oj hur ska det gå med min trädgård när vi är borta? Vem ska sköta den? Ja det måste även här bli barnen, men jag får nog fråga grannen om dom kan öppna växthuset på morgnarna om det blir en het dag. Ja det måste bli någon slag jourverksamhet här i ca en vecka.
Man kan fråga sig om man kan åka någonstans nu för tiden, man har ju liksom vuxit fast!!

Barnbarnen har varit är idag och i natt, har den ena sovit här. Ja jag har faktiskt sovit med en helikopter, tänk så mycket småbarn 3 åringar rör sig under en natt. Det är bara att ducka. Men nu när vi ska på semester hur ska det gå? Tänk om dom glömmer oss och vi blir helt obekanta med dom små liven när vi har varit borta så mycket?? Oj oj jag får ha lite jourverksamhet i telefon och kanske sms lite bilder på oss medans vi är borta.

Man kan fråga sig, vågar man resa Hurtigrutten??
En Berit Som FUnderar .....Föreningen EBSF

Vilken midsommar vi haft!

Sent på midsommarafton var solen fortfarande uppe, men temperaturen hade dalat rejält ner till 5 grader +. Då fick jag lust att gå ut och gå och kan Ni tänka er att jag fick med mej min man! Jag plockade blommor och komponerade en midsommar bukett. Vi filosoferade medans vi gick där ute. Ja vi hade en väldigt lugn helg utan fest och inga inbjudna heller. Lite tomt var det först eftersom det alltid brukar vara samling vid pumpen här. Nu var alla på sitt håll och var upptagna med sitt. Vi höll oss kring tomten och vattnade det lilla grönsaksland som vi har och tomater o gurka som förhoppningsvis kommer att växa och bli frukt. Jag jobbade midsommaraftons förmiddag och det är som vanligt en speciell stämning på jobbet när det är storhelg. Då känner man medlidande för de stackars människor som måste åka in akut på sjukhus. De rycks ut från sitt helgsammanhang. Så åker man hem och är glad att man är frisk.
Min kisse har tappat halsbandet och gissa så fri hon känner sig helt plötsligt. Jag ger upp. Hon blev lugnare och tyckte det var bra att slippa eländet.  Nu ska jag jobba.

RSS 2.0