Medmänniskor

Det var trevligt i Maggans kök. När vi kom in luktade det förföriskt av räkpaj och en fräsch sallad. Utanför kunde man ana naturens uppvaknande, snart kommer storspoven både till förfång och för örats fåfänga! Dvs man vill bara höra vackra saker. Inne kunde jag se hemvävda gardiner och detta hem andadas stilla vibrationer. Tekniken är förpassad någon annanstans. Jag hade lyckan att träffa på en orgel av den gamla sorten. Jag blev som ett barn! Vad var det man lärde sig när man var liten på gehör??? "O att den elden redan brunne" Säg mig vad det betyder ? Man kan lägga in många betydelser.. är man utbränd? Önskar man att man hade en brinnande låga som entusiasmerar? Viktigast var det att återhämta gamla härlig minnen. Elden ville nästa ta sig i min lata kropp! Tack Maggan för en trevlig eftermiddag!
På min morgonpromenad hittade jag en påse med rester av överlevnads instinkt, att bli mätt. En påse med urdruckna coca cola och en flaska juice och en påse chips. Hoppas alla blev nöjda. Dom mätta och slapp ta reda på resten, dvs skräpet. Jag nöjd när jag kunde ta upp skräpet och ta hem det för att källsortera. När jag kom hem hade H ställt bilen så att den skulle tvättas. Vår statussymbol var verkligen skitig. Så skräpar vi ner vår natur med avfettningsmedel för att överhuvud taget få bort den bruna hinnan. Puts väck ner i backen. På 14 dagar dricker jag upp den, förhoppningsvis något renat. Resten får väl någon fisk ta hand om i sina njurar och fett. Om vi delar på skiten kanske det inte blir så giftigt???

Om man hade haft kameran i det vackra vädret!

Det är så typiskt! När saker händer, när solen ler, när ungarna mumsar på våfflor som farfar gör på riktigt våffeljärn så är kameran oladdad! Nu får man ha det i sitt minne istället. Det var så skönt att vandra på skaren. Vi gjorde åttor och hjärtan på snön.
Lillpojken E är lite snorig och förkyld och ville förståss inte vara med på annat än hans villkor. Farmor, kom och lek med mej, farmor jag vill ha tutte, mamma vi ska gå ut och gå och jag ska sittan vagnen och inte sova, du o du o du ska gå o jag ska åka vagn. Sagt o gjort, ett litet förkylt barn måste man ju pyssla med. Storasyster och farmor och mamman ger sig iväg med hurtiga steg ner efter vägen. Så släntrar stora syster E mycket saktare och får helt plötsligt väääligt ont i halsen och orkar inte gå med oss. Det är för hemskt. Vadan denna förändring? Inte har då farmor hört något om halsonta förut`? Ja så får jag snart klart för mig att här ligger en hund begraven. Stora syster E är inte riktigt glad. Vad är det som trycker? Så brister det lilla barnet ut i gråt. Hon har minsann inte samma privilegier som sin lillebror. Han blir dragen i vagn, han får glass hur mycket som helst, han behöver inte äta upp maten, allt är orättvist. Även i ett litet hjärta ryms stora känslor! Det är så sant. Jaha, hur ska man lösa den frågan. Mamman känner på sig att något är opratat om så hon saktar av på promenadtakten och funderar hur det är. Lilla mamma har ju ett tredje öra hon. Ja säger jag storasyster E har något som trycker i hjärtat. Ska vi säga det till mamma? Nää säger storasyster E, kanske för att känna vilken väg man ska ta i konfliktens labyrint. Så säger farmor, att det ändå blir fel om inte mamma får veta hur det är och varför storasyster E är så lessen eller bedrövad. Så farmor skvallrar direkt! Varför sa du det farmor?`Jamen mamma blir ju utanför då och lessen att inte få veta vad du hade på ditt hjärta. Något du kände var fel. Det skulle bli så svårt annars att för storasyster att lösa problemet om inte mamma vet. Så då kom vi fram till det att Storsyster behövde få känna sig liten och ompysslad. Så himla rätt att mamma fick veta det. Vad tycker ni som orkar läsa min blogg? Det enda en farmor hade kunnat göra lite bättre hade varit att Storasyster E hade sagt själv hur det var. Men farmor stod inte ut med att mamman inte skulle veta hur det var. Man är ju så förståndig som vuxen, eller???Ytterligare så viktigt att farmödrar ska veta att mammor är bäst och pappor också för den delen för sina barn.

Titta det snöar!

Jag har semester idag och även igår. Jag har varit ute i snömodden. Man känner av det i vader och fotleder men det är skönt måste jag säga. Det är ju livsviktigt att vara ute i den friska luften. Mannen min har varit ut i skoterspåren och såg rävspår och haren. Han tyckte också att det fanns väldigt mycket ekorrspår. " Onder om döm rall just nu? sa min man. Dvs undrar om dom söker partners just nu?  Livligt är det i alla fall. Vår kisse misse moja Kilimanjaro, siba är väldigt orolig just nu. På nåder får vi in henne på kvällen. Man ska väl ändå inte vara ute o " slarva " utan en prydlig pryd kisse måste/ vill inte hon vara. Nu ligger den rackaren o sover, mitt på dagen! Då är hon minsann lugn.
Vi ska lägga nytt spån uppe på vinden. Den kostar 75 kr kubiken.  Det blir väl en liten summa att fixa vinden så att vi har det välisolerat. Mannen tycker att det gamla sättet att isolera med tidningspapper och sågspån är mycket bra. Kutterspån är inte riktigt lika bra. Hus måste man sköta om. Aldrig lämna i sticket.
image14

Nu ska jag sy en kudde till sonen i Märsta. Den ska vara ganska stor. 80x80 cm.

Jag har lyssnat på Göran Persson eller sett första programmet om Göran Persson. Jag tycker att han ska vila nu. Sluta med angrepp på alla chatteringar i politiken. När ska man kunna bygga konstruktivt om man bara angriper och har fåniga åsikter om människor som kanske vill något med vårat land. Eller är det det här som är politiskt spel?

Nu har jag varit på fest!

image12

Födelsedags kalaset med mamma Marianne på Virsbo slott i helgen var en fantastisk upplevelse. Vi bodde ståndsmässigt i de mest finkänsligt restaurerade rum. Miljön runt Virsbo herrgård måste vara helt fantastisk på vår och sommar. Att ha bröllop där måste bli en saga. Det finns en romantisk bro vid stranden som man bara måste stå och pussas på.  Herrgården var omgärdad av väl planerade gräsmattor och stora ekar. Vi hade beställt champange och lite tilltugg och sen var festen igång! Min mamma blev firad och på mind om att hon är det viktigaste som finns i detta sammanhang. Mamma hängde med ända tills det var midnatt. Hon ville minsann inte missa något. Middagen var konstnärligt komponerad och det var nästa synd att äta upp den.
Födelsedags tårtan var en dröm. image13 

Sängar bäddade med satin och madrasser som himmelriket satte skön punkt för första dagen.  När vi vaknade var det vinter igen. En ny dag började och vi reste iväg till Polen, Italien, Sydafrika, England, Norrland, Åkersberga o Stockholm efter en härligt lång god frukost. Det var så roligt att få träffa tjocka släkten. Om någon är intresserad att göra som vi, klicka in på http://www.wirsboherrgard.se/  Rekommenderas livligt.

Idag är det inte lika soligt!

image10Kisse har haft besök, Gissa om det blev fart på katten som inte skulle vara här den såg ut precis likadan som vår. Hon är farlig när hon sätter den sidan till.
Idag har vi bara minnet av en solig dag kvar. Enligt bondepraktikan ska det vara samma väder i sommar som det var i söndags, det är ju kul. Det innebär att vi får en solig sommar. Bra eller dåligt. Jag är lika glad åt regn faktiskt.  Nu ska jag höra med Ingrid om hon haft det bra igår på Ikea igår.

Ny vecka

Här sitter jag med min katt. Hon vill ha total uppmärksahet. Visar sin strupe och säger, klia!  Ytterligare en dag ledig. Det är sportlov för barnen och naturligtvis vill vi ha dom hos oss så dom får leva ut sin energi i snön. Elin är en riktig snölekare. Erik är heller inte särskilt rädd av sig. Sen ska vi se film och jag ska överraska dom. Jag har köpt en film om alla vilda djur, animerat. Jag funderar om det är bra att sitta och stirra på datorn hur mycket som helst? Hoppas dom inte blir fanatsilösa och inte kan leka själv. Fram emot kvällen brukar dom komma loss med att leka själv och göra saker som intresserar dom. Hoppas Elin blir intresserad av skolan och att orka finna sig i alla regler som barna måste lyda. Det är ju samma med Erik som är envisheten själv. Han fyller år här på sommartidsändringens dag. Jag har köpt en present åt honom men det är inte som vanliga presenter, han får så många leksaker och grejer så jag överlåter det till andra. Vi får se vad han kommer att tycka om det jag köpte. Farfar kommer säkert inte att tycka om den eller?? Det är ju inte hans present. Jaa nu har jag chattat med mormor och hon slutade helt plötsligt att chatta så kanske Billy boy ville ut o bajsa? Skickade lite foton till henne från igår. Mediat är snabbt. Min mamma kan  ju chatta! Hon följer tidens trender med stort intresse. Vilken kvinna!!

Här kommer dagens härliga bild på kisse.

image6

Att få skåda över sina domäner passar en tiger. Solen har orkat komma upp över talltopparna.


Barnbarn o söndag

Idag har vi varit ut med barnen och känt att idag har inte näsorna blivit kalla och snoriga! Vintern börjar släppa sitt grepp och mannen är ute och sågar lite björkved. Det är vårtecken!

image2

RSS 2.0