Om man ska prata om väsentligheter, vad är det?

Vad är det som är viktigt här i livet. Ta behovstrappan som exembel.  Vad är det som är viktigt? För att se den så klicka på länken nedan.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Maslow%27s_hierarchy_of_needs.svg

Idag har jag faktiskt tillfredställt det första behovet. Mat, vatten o sömn. Jag går inte djupare in på den nivån. Så kom jag in på steg två och där blev det samma resultat.
Säkerhet, jag var säker på att min bil skulle föra mig hem säkert och hastighetsbegränsningen överskreds inte. Familjen var hemma i mitt eget hem och jag fick tillfredställa steg ett.
När jag kom hem i mitt eget hem så ville jag sätta upp sista grejerna i vår hall. Jag fick mäta och räkna ut vart allt skulle sitta. Så nu kan alla som hälsar på, ska hänga sin jacka på krok. Mitt självförtroende växte. Jag är säker på att tillsammans med min familj så går vi mot målet. En hall och två glada människor.
På vägen hem lyssnade jag på radion som belyste Thailändrnas eländiga situation då man kräver hutlöst med resultat dvs plocka 90 kg lingon på en dag UTAN betalning och jag  blev mäkta bedrövad över hur man kan vara så fruktansvärt omoralisk och sniken. Migrationsverket blev lurad, uppköparna blev lurade o sist men inte minst thailändarna. Min moraliska indignation kom i omlopp. Däremot så får man nog tänka på en mycket enkel insikt. Om jag pekar på andra med mitt pekfinger så pekar jag med tre fingrar mot mig själv.
Vi drivs nog alla av snikenhet och försnillan. När kommer man att komma till toppen av vad en människa egentligen är? Det är inte alla som får sin behovtrappa tillfredställd. Jag borde alltså vara lycklig?

Denna bild finns att hämta på www.wikipedia.

Ha en bra dag, nu åker jag till Carina och får massage! Få se då, blir det fältet Physiological jag ska kolla in då...hmmm







Naturen har inga problem att färgsätta.


En promenad idag fulländade sommarens historia. Det är ju i den miljön man blir danad. Jag förstår idag att man är mycket påverkad av naturen. Med kameran på magen så kamoflerade jag min dåliga kondis. Här är det fint och så fick jag vila! ;oD......







Som Ni ser är katten också medveten om att det är en fin dag. Kanske man skulle ta sig en slurk från vattnet som rinner ner här?

Årets första snögubbe, vår lilla granne fixade huvudet och sen för vi hoppas att snön räcker för en hel gubbe. Men den här damen brukar inte ge sej.

 

 

 

 

 


Sannerligen en  "lärarinna"

 

Gissa vad detta är för något. Det gick att äta till sallad tidigt på våren, när den sedan växte upp blev den en vacker rosa mytomspunnen blomma om järnvägar o rallare. Sen blev det dun i försingring.
Ja visst, "Almötje!, rallarros, brudfackla, duntrav, kropp, mjölkört, praktduna, rallarros, rävrumpa, rävsvans, skogsbloss. Geitrams Gederams Maitohorsma Sigurskúfur ...

 


Färger är inte lätt.

Att tro att det ska se ut som det man har i huvudet. Så blir det verklighet. Näää, blev det bra? Har Ni hört talas om färgkombinationen BRUN GRÅ. För att få reda på det så plockade jag fram Photoshop och målade trappen grå. Nää det blev för grått, så fortsatte jag och målade bara trappsteget GRÅTT med BRUN bakgrund.
Det blir inte verklighet ännu men jag får allt vänta ett tag på det. Medans går jag i vånda o fundering.


Nu ska vi fika.



Jag o farmor har varit på konsert med Superhjältarna. 
En riktig trevlig tillställning. Tur att man hade kepsen med sej. Ibland behövdes den.
Ja när Silver Sara blir arg o grön.
Men vad nu, det var bara en grön lampa som lyste på Silver Silversara så att hon såg grön ut.
Annars var det som allt var riktigt sant. Till exempel att Henrik var keeer i SilverSara.
Dom var jätteduktiga och att spela musik också. Dom var robotar både pojkar o flickor.
Sen blev det fika. Farmor sa ät nu upp fikat o lämna ingenting, och då gjorde jag det.



Mitt i höststormen!


När jag var ute idag så blåste det rejält, löven började så sakteligen singla ner. Jag tog fram krattan och räfsade undan de gula. Den här rönnen har lossat sina löv och innan det blåste så låg dom som en röd matta kring sej.
Färger som man nästan kan härma i heminredning.
Nu är tapeterna uppe och kristallkronan har vi satt upp. Det blev ett bra sken. Tyvärr går det dåligt att fotografera en kristallkrona, den ser ut som en sol i kameran.
Det kan ju vara det samma! Solen lyste inte riktigt den här dagen. Men så här ser det ut som om det faktiskt lyser en sol!
Att vara ute o räfsa är tröttande så jag tror att jag ska sitta o titta på Marit Pålson i SVTplay.



Så här kommer det att bli.

Jag är helt nöjd. Vänta bara tills vi satt upp lampor och inte vilka lampor som helst.
Man får hoppas att vi inte blir stannande på trappen och bara beundrar!


Härligt, det fattas bara ljudet av älven och fåglarna. Nu har vi fått ta in lite natur. Tyvärr måste vi ha målarfärg som inte är så bra för naturen. Oljebaserad. Den antar färgen efter det bruna i bilden. Vi sätter sand i andra varvet. Man kan säga det ska hindra oss från att ramla, samtidigt får vi våra fötter slipade!!



RSS 2.0