Nu håller jag andan!

Nu är vi på gång, medans kisse ligger på stolen och skiter fullständigt i vad vi gör så är vi destu mer spända på hur det kommer att reda ut sig. Mannen går o mäter, slipar till, lägger åter ett spackelvarv på, slipar... duger det nu då? Ja det är ju fint att han faktiskt gör detta ordentligt.
Som sagt här ligger hon Kilimanjaro....Ingen hjälp får man av husets kattor!
Nåja, en är mjuk o goo och den andra lagar mat.
Idag har vi lagt ut fototapeten på golvet. Funder och funderar, skulle vi ha beställt en tapet som räcker från golv till tak? Ja hela natten tänkte jag på det. Blir det fel det här? Det är bara att ro båten med "hin" i iland. Just nu så hoppas jag att det ska bli bra.

Fattar du inte Killimanjaro att det här är viktigt!!!
Jag tror att han är på väg att sätta upp första våden nu. Jag hör inga avgrundsvrål. Alltså går det nog bra. Näää nu kommer han ner mannen, han tar sig en macka! Jag håller på med en kyckling i ugnen. Ja jag har lovat att inte komma upp o bry mej. Eventuellt får jag assistera med vattenhink eller trasor.

Nu förstår du Kilimanjaro så får du lov att engagera dej! Öppna ögonen nu!
Ser du inte det blir nog bra!

Husse under värska slipningen
Första våderna uppe.
Ja nu ska jag ösa kycklingen. Håll tummarna.

Några våder upp.

Ja då har några våder kommit upp. Hoppas nu detta blir bra. Just nu ser det bara ut. Men när min wallpaper tapet kommer upp och kristallkronan hänger där över trappen.... jag håller andan.

Snart vankas det nya tapeter!

Så ska jag hämta tapeterna. Det är alltid spännande o se om ens färgval är det rätta. Man kanske har valt fel. Hemska tanke, det blir pluringar de om det ser förjäkligt ut.
Tittar ut genom fönstret och ser färger som jag nog ska hämta in på det som trappen i hallen ska ha.
Färgkänslan finns nog inom en. Man kan inte verifiera till kurser eller annan påverkan. Den finns där nedärft. Mannen tycker förståss inte det men säger när vi gjort vårt val att, tja det där blev rätt. Ansvaret är tungt!.
Slipning ända in i det sista men troligen åker tapeterna upp imorgon! Jättekul!

Hallen

Det kommer att bli ett helt annat färgval. Det är ju fotot som bestämmer.
20100923 Mannen kände att NU är det dax. Hallen ska få ett litet uppåtfräsch. Vi har bestämt tapeter och faktiskt så ska vi göra riktigt roliga saker. Hallen är mycket liten och trappen upp är s a s spacet. Det är där uppåt man kan göra något roligt. Vi har köpt en tapet som är en bild från Piteå Älvens övre del. Jag är fotografen. Det blir säkert snyggt.
20100924 Dammigt dammigt. Host host. Nu har vi slipat väggarna. Sen ska vi måla dom.
Det här är ett gammalt hus och den får utstå många förändringar. Den är som 34 an.



Höstens rödgröna färger påverkade inte alla.


Höstens färger har förvillat mig så jag hade svårt med valet. Rödgrön som Rönnen eller blå som himlen. Allt är vackert tillsammans. Varför kan inte alla sambarbeta med varann? Vi har samma behov. Vi bor, vi lever, vi är hungriga, vi vill lära mera, vi vill ha roligt, träffa människor både nya o gamla, trygg i ungdom o trygg i ålderdom.

Så gick jag då till valurnan och hade klätt upp mig som om det var fest. Jag sände en tanke på Afganistan och de som bor där. Jag kan faktiskt gå till val utan att känna mig hotad.
De som inte röstat missade att ge sin röst. Ok jag måste inse att en del inte gör det, medvetet eller inte medvetet.
Jag kan inte ens sucka över det, sakligt så inser jag att horisonten ser olika ut för varje människa.
Vilket parti som vill gå mej till mötes av ovan nämnda frågor hade jag svårt att skilja ur. Alla var så rödgrönblåa! Frågor som blev glömda tycker jag.
  1. 6 timmars arbetsdag.
  2. Frihet att vara hemma med mina uppväxande barn för en medborgarlön. (HARO)
  3. Om inte industrin kan tillmötesgå skapandet av jobb (med god vilja)  och även sektorn som sköter om oss på olika sätt (det rationaliseras där oxå).
  4. Låt robotarna i industrin betala skatt.
  5. Infrastruktur med nära produktion av mat. Låt bönderna sälja sin mat direkt.
  6. Forska så mycket det går på matens betydelse.
  7. Forska så mycket som möjligt energi frågan o se inte kärnkraft som det vikigaste.
Vah!? Är jag försent ute?
Var det 4 år till nästa val! Ja då får man väl Lobba för dessa frågor. Jobbfrågorna har varit dominerade denna gång men man kan jobba på olika sätt. Låt oss se den möjligheten.




RSS 2.0