Fortsättning på Hurtigrutten

Jag ämnar att fortsätta lägga in lite fler bilder på fortsättningen av vår resa till Kirkenes nära ryska gränsen. Att vara nära Ryska gränsen kändes magiskt. image75
Båten Nordlys fast förankrad för att bli pålastad fler passagerare, post och skräp som skulle deponeras. Men  var är vi här nu då? Tidig morgon i Hammerfest.

image76
Den tidiga morgonen gör att det inte var så mycket folk ute. Ja jag berättade att det faktiskt bara fanns 1 människa förutom mej. Men tyst och vackert var det.
image77
Vy från en båt Nordlys....
image78
Mot norr.
image79
Nu är vi på väg till Honingsvåg. Ett litet samhälle som var riktigt trevlig. Man hade faktiskt ett museum. Vet ni varför husen har så "glada" färger? Vi fick veta det på museet. Man hade sett så många nedbrända hus och ruiner så efter kriget ville man måla husen i glada färger. Man har ju undrat lite varför färgerna varit så flera och klara.

image80

image81
En bild på tjejen som guidade oss. I bakgrunden diverse bilder över Nordkap som man trodde att det såg ut efter muntlig beskrivning.
image82
Så var vi framme i Kirkenes. Tidigt på söndag morgon. Endast kyrkan var öppen och turistbyrån.
image83
Hejdå båten!!
image84
Efter ett besök på turistbyrån så åkte vi iväg mot ryska gränsen. Sen kom vi fram så att det fanns bara vatten mellan oss och Sovjetunionen. Mycket dålig väg.
Eftersom jag tyvärr hade lite dåligt med fotominne så blev det inte så många foton som jag önskat.  Här kommer lite bilder i alla fall.
image85
Dvärgbjörk, små blommor och långt där ute skymtar Ryssland. Heter det Sovjetunionen nu för tiden?
Om man står och tittar en längre stund så kan man se Vikvalen.
image86
Oskar den ll :s kyrka. Gammal kyrka alltså.
image87
Här sov vi över. En älv forsade brevid som heter Neiden. Vi fick åka ett långt tag och vi trodde att vi skulle hamna långt ute i geografin. Ja vi var nog långt ute i geografin. Men här fanns massor med folk som ville fiska, bo och äta.
Här skulle man kunna vara. Fiska den "stora fisken". I restaurangen hängde tavlor på folk som verkligen fått fisk! Det var här vi åt fisk o chips. Mums, mums.
Vi visste inte om hur otroligt vacker väg vi nu skulle åka. 
image88
Det var varmt, alldeles tyst och stort. Vaddå stort. Detta är en myr! Jag har aldrig sett så stor myr.
Sen kom allt det vackra. Men det har jag i minnet bevarat. Åk den här rutten. Den är underbar och storslagen.

Vi åkte vidare och kom till Hätte alltså i Finland ovanför Enare träsk, En sak är säkert, det är svårt att hitta turistbyråer i Finland. Långt utanför Hette, hittade vi ett museum eller turistcenter. Och det var jättetrevligt. Vi fick sen en film om hela sameland. Vackert och informativt. Visste ni att granarna är smala och långa och har blivit så därför att det oftast blir mycket snö i dessa trakter och då blir det mindre snö på kvistarna.
Vi kunde ju också se och höra att finländare fanns i Norge också. Ja det är liksom gränslöst där uppe. Det som markerade att vi korsat gränserna var faktiskt våra mobiler. Hej svejs, välkommen till Ryssland, välkommen till Norge, välkommen till Sverige och välkommen till Finland.



RSS 2.0